Literatuur

Literatuur

de moestuin Fieke Hoogvelt

Beschrijving

In de schitterende, rijk geíllustreerde boek wordt de opbouw van een gezonde moestuin stap voor stap behandeld. Met de duidelijke informatie over o.a. de bodem, structuur, bemesting en de inrichting van de moestuin wordt het zowel voor de beginnende als ervaren tuinier gemakkelijk gemaakt een moestuin volgens milieuvriendelijk concept aan te leggen. De praktische tips zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van groenexpert en auteur Fieke Hoogvelt.

Wat vind ik er van?

Wellicht een van de vele boeken over het opstarten en behouden van een mooie moestuin. Dit boek aangeschaft op het moment dat het duidelijk was dat ik een moestuin kreeg op het volkstuincomplex en ik heb tot op heden geen spijt van de aanschaf. Aan het begin heeft het mij enorm geholpen hoe ik mijn tuin moest inrichten en waar ik rekening mee moest houden in de tuin. Zelfs nu neem ik het boek nog regelmatig in de hand om toch nog even iets na te kijken.

 

 

######################################################################################################################################

 

Zaaiagenda – Hans van Eekelen.

Beschrijving

Alle informatie die iedere moestuinder graag wil weten; de vroegste en laatste teeltmomenten, in hoeverre ‘herhaling’nuttig is, of welk groenteras voor welke periode van het jaar het meest geschikt is. Met veel nuttige tips en wetenswaardigheden, veel aandacht voor biologische en historische zaden, vergeten groenten, kleine moestuinen, pot en bak.

  • Bevat 90 soorten groenten en 1100 groenterassen;
  • Aandacht voor biologische en historische groenten en enkele meerjarige gewassen en veelvoorkomende kruiden;
  • In een oogopslag de hele range aan zaai- en oogstmomenten;
  • teeltplan, teeltwisseling en teeltgroepen;
  • kiemgegevens, biologische en hybride beschikbaarheid, geschiktheid voor pot en bak, winterhardheid, daglengte- en temperatuurgegevens etc.;
  • tips om gespreid kleine hoeveelheden te telen.

Wat vind ik ervan?

In eerste instantie ging ik dit boek door als een bijbel… Hield mij qua aankopen aan de types van groenten die hierin beschreven stonden. Inmiddels weet ik wel beter. Deze agenda is een enorm hulpmiddel bij het voor jezelf inplannen van de zaai- en pootmomenten in het jaar. En vanzelfsprekend staan niet alle varianten die er nu bestaan in dit lijvige boekwerk.

Ik heb een eigen agenda gemaakt waarin ik al mijn zaaigoed heb staan, basis de zaaiagenda. Wat niet in de zaaiagenda staat…. Jou indeling is even goed als de mijne.

Ik vind dit boek een must.

 

######################################################################################################################################