2020

2020

Lente 2020

29-03-2020Begin maart zijn de aardappels en uien geleverd en halver wege de maand een 70-tal nieuwe aardbeiplanten. Die hebben inmiddels hun plekje gekregen in de tuin. De laatste loodjes voor wat betreft het oogstjaar klaarmaken van de tuin moeten nog gebeuren. Langzaam wat tijd pakken om gereedschap schoon te maken en in te olien.

Dit jaar gekozen om geënte tomaten en komkommers van een commercieël bedrijf te kopen. Bij aankomst bleken de planten duidelijk kleiner dan wat ik gewend ben maar OK we gaan het proberen. In de kas staan inmiddels sla, andijvie, diverse kolen en 9 geënte tomaten (3 soorten), 9 geënte komkommers (snack en gewoon) en 3 rode en gele paprika’s alsmede enkele spaans peperplanten. Er is nog ruimte voor aubergines en meloenen maar dan is de kas wel vol. Buiten staat nog niet veel.

Winter 2020

08-01-2020. Het nieuwe jaar begint nat. Naast spitten en een paar kleine klusjes valt er niet heel veel te doen in de tuin. Maar spitten is nat, nat, nat. Er moeten nog een 4 tal vakken gespit worden maar dat moet nog maar even wachten. Thuis is er ook het een en ander te doen dus focussen we ons nu maar even op die taken om zodra het droger wordt weer met nieuw elan in de tuin te beginnen. Wel zijn inmiddels de bestellingen voor zaden en aardappelen de deur uit en ook een bestelling voor compost en zand.

Begin februari worden de bestelde zaden afgeleverd en de eerste zaadjes kunnen de kweekbakken weer in.

Op 19 februari komt er maar liefst 154 m3 aan zand, compost, mest richting de volkstuinen. Met het bestuur hebben we dit in 3 dagen verdeeld over de tuinen van het complex. Een megaklus !!

In de weken die volgen mijn eigen bestellingen verdeeld over de tuin en de achterstanden die tijdens deze natte winter zijn opgetreden langzaam maar zeker weer aan het inlopen. De hele tuin is inmiddels gespit en worden 1 voor 1 gereed gemaakt voor een nieuw oogstjaar.