Uit de stoomoven
Toen wij in 2001 in ons nieuwe huis een keuken lieten installeren werden wij overgehaald (sorry Andre) om ook te kiezen voor een hogedruk stoomoven van Imperial.
Al die jaren hebben wij de stoomoven voornamelijk gebruikt om groenten, aardappelen pasta en rijst en incidenteel een soepje.
Toen wij onlangs onze combimagnetron moesten vervangen hadden we het idee om de stoomoven dan ook maar de deur uit te doen en een nieuwe combinatie met een oven en losse magnetron te laten plaatsen. Zoals altijd belden we dus onze keukenleverancier Barthen uit Leiden die ons overhaalde om die stoomoven toch maar te laten waar hij was en deze te gaan gebruiken waartoe deze allemaal in staat is. De eerste stap was het opwarmen van bv pasta die je ook in de magnetron kunt opwarmen. Het was echter een openbaring …. de pasta smaakte veel beter en was door en door warm in plaats van de vaak nog niet geheel verwarmde hap uit de magnetron.
Inmiddels ook begonnen met het voorgaren van vlees en ik hoop hier een aantal recepten te kunnen gaan delen uit de stoomoven. Wij weten echter nu al zeker dat wij de stoomoven gaan vervangen als deze het echt opgeeft, dus wij zijn al om.