Varkenshaas

Varkenshaas

Varkenshaas

Tja, een varkenshaasje uit de oven of direct vanuit de pan kan al snel wat droger zijn. Door gebruik van de stoomoven gaan we daar dus een einde aan maken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totaaltijd 35 minuten
Aantal personen 14 personen
Auteur Henk J Distelvelt

Ingredienten

  • 4 stuks varkenshaas a 200 gram
  • plastic huishoudfolie
  • stoomovenschaal met gaatjes

Instructies

  1. Neem 4 stukken plasticfolie  en leg op elk een varkenshaas. Peper en zout het vlees en rol het vlees in de folie. Leg het vlees in een stoomovenschaal met gaatjes. 

  2. Stel de stoomoven in op 85 graden celsius en stoom het vlees 20-23 minuten (rose tot gaar).

  3. Haal het vlees uit de folie en bak de varkenshaasjes om en om in de boter tot een mooi bruin korstje.