Rode kool met appeltjes (uit de stoomoven)

Rode kool met appeltjes (uit de stoomoven)

Rode kool met appeltjes (uit de stoomoven)

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totaaltijd 55 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram rode kool
  • 2 appels goudrenet of elstar
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagelen
  • 0.5 ui
  • 1 el boter
  • 1 kaneelstokje
  • 30 gram suiker

Instructies

  1. Verdeel de kool in vieren. Snijdt de rode kool in smalle stroken. Snipper de ui,

  2. Doe de rode kool in een stoomovenpan zonder gaatjes en voeg alle ingrediënten, behalve de appel toe en meng alles goed door elkaar. Schuif de rode kool in de stoomoven, 35 minuten op 100°C.

  3. Voeg de appel aan de rode kool toe, en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven voor 10 minuten op 100°C. Serveer de rode kool direct. Bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.