Pompoensoep met prei en tijm (stoomovenrecept)

Pompoensoep met prei en tijm (stoomovenrecept)

Pompoensoep met prei en tijm

Gang Soep
Keuken Internationaal
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 28 minuten
Totaaltijd 43 minuten
Aantal personen 4

Ingredienten

  • 1 grote Pompoen
  • 2 prei
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1,5 Liter kippenbouillon
  • 2 el boter
  • 1/4 liter slagroom
  • chiliflakes naar smaak
  • peper en zout
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 el tijm

Instructies

  1. Gebruik hiervoor de grote stoomovenpan van 7,6 liter zonder gaatjes.

  2. Snijd de pompoen in stukjes van ca 5 cm en doe ze in de stoomovenovenpan. Zet ze in de stoomoven en stoom ze ca. 8 minuten op 120 graden.

  3. Snijdt de prei in dunnen ringen en smoor ze samen met de geperste knoflook en de boter gedurende 5 minuten.

  4. Voeg de bouillon, tijm citroensap en preimengsel toe aan de pompoen en roer door. Zet dit gedurende 20 minuten op 120 graden in de stoomoven.

  5. Voeg de slagroom toe en maak het geheel op smaak met chiliflakes en peper en zout.