Ga terug
Druk af

Vanillesaus

Gang Dessert
Keuken Frankrijk
Kooktijd 15 minuten
Totaaltijd 15 minuten
Aantal personen 4

Ingredienten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eidooiers (m)
  • 40 gram kristalsuiker fijn
  • 1/2 of 1 vanillepeul

Instructies

  1. Breng de slagroom in een pannetje langzaam aan de kook

  2. Roer de eidooiers en suiker door elkaar. Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit en doe dat bij het eiermengsel.

  3. Als de slagroom kookt kun je deze langzaam in een dunne straal bij het eiermengsel voegen. Niet te snel want dan kunnen de dooiers stollen. Roer gedurende het toevoegen van de slagroom het mengsel goed door.

  4. Schenk het mengsel terug in de pan, voeg de peul toe en verhit het mengsel tegen de kook aan terwijl je het goed roert. Laat het indikken totdat je als je een lepel met het mengsel bedekt en je met je vinger een streep trekt deze niet meer doorloopt.

  5. Na afkoelen zal de saus nog verder indikken. Giet het in een kannetje met een stuk folie tegen het vormen van een vel. Je kunt de saus koud opdienen of nog een keer opwarmen voor gebruik.

    De saus blijft ongeveer een week goed in de koeling.