Frisse rabarbertaart, heerlijk als dessert
Snijdt de boter in blokjes en splits de eieren.
Meng de tarwebloem, roomboter (in blokjes), zout en 1 eierdooier tot een soepel deeg,voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het deeg soepeler te maken. Leg dit in huishoudfolie minimaal een uur in de koeling.
Verwarm deoven op 200 graden. Snijdt de rabarber in smalle stukken en meng dit met de geleisuiker en amandelschaafsel.
Beboter de vorm en gebruik 2/3 van het deeg (uitrollen tot een lap van 28x28) om deze te bekleden. Vul de vorm vervolgens met het rabarbermengsel. Maak van het resterende deeg smalle stroken om in ruitvorm over het rabarbermengsel te verdelen. Bestrijk dit deeg met de andere losgeklopte eidooier. Zet het geheel 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart goed afkoelen voordat je hem serveert.