Bereidingswijze
Aardappelen in water met zout gaar koken. Goed droog laten stomen
Roomboter of olie verhitten in een grote plan.
Hierin ui en knoflook glazig bakken.
Appel en zuurkool toevoegen en 2 minuten al omscheppen meebakken.
Afblussen met de witte wijn.
Laurierblad, versgemalen peper, honing en jeneverbessen toevoegen
Zuurkool plm. 20 minuten zachtjes koken. Liefst zonder deksel zodat de witte wijn verdampt (wel oppassen dat de zuurkool niet aanbrandt).
Eieren loskloppen. Mengen met de crème fraîche, paprikablokjes en 2/3 van de peterselie.
Aardappelen en zuurkool door elkaar stampen.
Eieren met crème fraîche door de zuurkool roeren.
Proeven en eventueel op smaak maken met peper en zout.
Zuurkoolstamppot in een Ovenschaal doen.
(De liefhebber kan hierover nog wat geraspte belegen kaas strooien)
Zuurkool in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de zuurkool een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen.
Met de rest van de peterselie garneren.