Dit recept vind ik het lekkerste met spaghetti maar het staat je natuurlijk vrij om elke andere soort pasta te gebruiken welke jijzelf lekker vind.
Snipper ui en snijd de knoflook fijn. Schaaf de courgette in dunne linten. Snij/scheur de pancetta in stukjes.
Kook de pasta (volgens beschrijving of 1 a 2 minuten als je verse pasta hebt gemaakt).
Bak de pancetta op hoog vuur in 3 minuten krokant, neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet 2 minuten. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Voeg dan de kipblokjes toe en bak deze in 3-5 minuten goedbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de gepelde tomaten en tijm toe en laat op middelhoog vuur 2 minuten sudderen. Tot slot de courgette toevoegen en laat deze nog 3 minuten meesudderen.
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter. Snijd ruim de helft van de basilicum fijn en voeg dit samen met de mascarpone toe aan de saus.
Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de saus hierop en verdeel de pancetta, pijnboompitten hierover. Rasp de kaas hierover en bestrooi met de rest van de basilicum.