Het kweken van boerenkool gaat over het algemeen goed op onze tuinen. Zorg voor voldoende bemesting (DCMmest en bloedmeel) en bij de meeste pogingen moet het goed gaan.
Boerenkool hoort echt thuis in de Hollandse winterkeuken. Voor dit recept hebben we er een Oosters tintje aan toegevoegd. Een beetje anders maar wel verrassend om meteen uit te proberen !!
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak hierin de reepjes ongeveer 5 minuten totdat ze bruin gekleurd zijn.
Voeg dan de sambal, de ketjap, de honing en peper en zout naar smaak toe en roerbak het geheel zo'n 3 minuten.
Verdeel de spek in smalle reepjes en schep deze samen met de boerenkool door de kipreepjes. Roerbak het geheel nog zo'n 5-7 minuten.
Was de tauge en laat deze goed uitlekken. Schep de helft ervan door het boerenkoolmengsel samen met de helft van de noten.
Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden en schep de rest van de tauge en noten erover.
Heerlijk met (zelfgemaakte) aardappelpuree of gebakken aardappelschijfjes.