Zuurkoolovenschotel met ham en spek

Zuurkoolovenschotel met ham en spek

Zuurkoolovenschotel met ham en spek

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaaltijd 35 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 525 kcal

Ingredienten

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook 2
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram yorkham
  • 800 gram aardappelpuree
  • 500 gram zuurkool
  • 3 tl karwijzaad
  • 150 gram katenspek

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.

    Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut, voeg de ui toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

    Snijd onf=dertussen de ham in blokjes. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal (20x30). Neem de knoflook en ui van het vuur en voeg de ham zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    Vrdeel het mengsel over de aardappelpuree en leg de plakjes spek erop. Bank circa 20 minuten in de oven.


  2. Je kunt dit gerecht tot aan het bakken 2 dagen vantevoren maken. Bewaar afgedekt in de koeling en bak voor het serveren 30 minuten in de oven op 180 graden.