Tom ka khai
Tom ka khai
Kooktijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 325 kcal
Ingredienten
- 300 gram kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 4 cm verse gember
- 1 rode peper dunne ringetjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 el bruine basterdsuiker
- 200 gram kastanjechampignons in plakjes
- 2 el vissaus
- 75 gram taugé
- 1 handje koriander fijngehakt
- 1 limoen in partjes
Instructies
-
Verhit de bouillon in een soeppan en voeg de sereh, de knoflook, gember en rode peper toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op lage stand. Voeg vervolgens de kipfilet, kokosmelk, suiker en champignons toe en laat nog circa 20 minuten pruttelen.
Schep de kipfilet uit de pan en trek deze et een vork uit elkaar. Leg de kip terug in de pan, voeg de vissaus en taugé toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met de koriander en partjes limoen.