Rodecurrysoep met garnalen

Rodecurrysoep met garnalen

 

Rodecurrysoep met garnalen

Gang Lunch
Keuken Thais
Kooktijd 35 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 350 kcal

Ingredienten

  • 300 gram grote of tijger garnalen
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el rodecurrypasta
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 tl vissaus
  • 2 lenteui/bosui in ringen
  • 1 hand koriander fijngehakt

Instructies

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de currypasta, gember, knoflook en ui circa 3 minuten.

    Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en laat circa 20 minuten op lage stand sudderen.

    Voeg de vissaus en garnalen toe en kook deze circa 4 minuten mee. Laat de spinazie slinken in de pan en serveer de soep met de bosui en koriander.