Heldere aspergesoep met gerookte zalm

Heldere aspergesoep met gerookte zalm

Heldere aspergesoep met gerookte zalm

Gang Lunch, Soep
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totaaltijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 135 kcal

Ingredienten

  • 500 gram witte asperges
  • 700 ml bouillon (kippen of groenten)
  • 100 gram gerookte zalm in dunne reepjes
  • 0,25 rasp van een citroen
  • 0,5 bosje dille of kervel grof gehakt
  • 4 el creme fraiche

Instructies

  1. Breek de onderste stukken van de asperges en schil deze. Breng de stukjes samen met de schillen aan de kook in de bouillon en laat deze circa 20 minuten op lage stand trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef in een andere pan.

  2. Snijd de geschilde asperges in stukjes van circa 2 cm en houd de kopjes apart. Kook de stukjes 5 minuten en voeg dan de kopjes toe en kook nog 5 minuten door. Breng op smaak met peper. Verdeel de zalm, citroenrasp, dille of kervel in 4 (voorverwarmde) kommen en schenk de bouillon daarop. Serveer met de creme fraiche.

  3. Lekker met geroosterd brood en een fijne witte wijn (Bourgogne, chardonnay)