kABELJAUW MET KRUIDENKORST EN GEGRILDE TOMAATJES

kABELJAUW MET KRUIDENKORST EN GEGRILDE TOMAATJES

Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 465 kcal

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 30 gram panko of broodkruim
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 300 gram meergranenrijst

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook voor 2 minuten. Doe ik een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp een 1/2 citroen, voeg dit toe aan het mengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.

  2. Dep de filets droog en leg deze in een ovenschaal. Verdeel het mengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de tomaten eromheen, besprenkel het geheel met olijfolie en zout. Bak de vis inc circa 15 minuten gaar in de oven.

  3. Kook ondertussen de rijst, snijd de rest van de citroen in partjes.

  4. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en citroen. Schenk wat vocht uit de overschaal over de rijst