Gravad lax met mango-avocadosalsa
Gravad lax met mango-avocadosalsa
De zuren garen de de zalm. De salsa haalt de scherpe kantjes op een heerlijke manier van de marinade.
Ingredienten
- 500 Gram Zalmfilet
- 1 Citroen
- 1 Avocado
- 1 Sjalot
- 1 bosje Dille
- 1 el Rietsuiker
- 2 el Grove Mosterd
- 1 el Appelazijn
- 1 el Olijfolie
- 2 el Zout
Instructies
-
Rasp de schil van de citrone, bewaar de citroen. Hak enkele takjes dille (3 el).
Meng citroenschil, gesnipperde dille, het zou, de suiker, de mosterd en een scheutje water.
Wrijf de gehele zalmfilet met dit mengsel in.
Wikkel de zalm in vershoudfolie en leg het in een ovenschaal met een gewicht van een pond erop. Zet de zalm 12-24 uur in de koeling, draai hem enkele malen.
Salsa
-
Pel de sjalot en snipper heel fijn. Hak de rest van de dille. Schil de mango en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de avocado en snijdt ook hiervan het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen en gebruik 1 el citroensap,
Meng sjalot, dille, mango en avocado met het citroensap, de appelazijn en de olijfolie. Bewaar in de koelkast.
Serveren
-
Haal de zalm uit de folie, wrijf hem schoon en snijd hem in dunne plakjes. Serveer de zalmplakjes met de salsa.