Zalm en advocado tartaar

Zalm en advocado tartaar

Zalm avocado tartaar

Gang Voorgerecht
Voorbereiding 30 minuten
Totaaltijd 1 uur 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 313 kcal

Ingredienten

  • 200 gram zalm gerookt
  • 1/2 ui rood
  • 2 Avocado's
  • 125 gram creme friche bekertje
  • 8 spruiten bieslook rijp

Instructies

  1. Snij de zalm in stukjes van 3 mm. Snipper de ui heel fijn.

  2. Halveer de avocado's. Druk de pit vanuit de achterzijde uit de avocado en verwijder de schil. Snijdt het vruchtvlees in blokjes van 3 mm.

  3. Roer in een kom de creme fraiche los. Schep de zalm, avocado en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet het geheel 45 minuten in de koeling.

  4. Leg de kookring om een bord (vet eerst in met wat olie), Schep 1/4 deel van het mengsel in de ring, druk aan en maak bovenzijde glad. Verwijder de kookring. Leg 2 sprieten bieslook op het taartje ter garnering. Maak de andere 3 borden identiek op.