Zalm en advocado tartaar
Zalm avocado tartaar
Voorbereiding 30 minuten
Totaaltijd 1 uur 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 313 kcal
Ingredienten
- 200 gram zalm gerookt
- 1/2 ui rood
- 2 Avocado's
- 125 gram creme friche bekertje
- 8 spruiten bieslook rijp
Instructies
-
Snij de zalm in stukjes van 3 mm. Snipper de ui heel fijn.
-
Halveer de avocado's. Druk de pit vanuit de achterzijde uit de avocado en verwijder de schil. Snijdt het vruchtvlees in blokjes van 3 mm.
-
Roer in een kom de creme fraiche los. Schep de zalm, avocado en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet het geheel 45 minuten in de koeling.
-
Leg de kookring om een bord (vet eerst in met wat olie), Schep 1/4 deel van het mengsel in de ring, druk aan en maak bovenzijde glad. Verwijder de kookring. Leg 2 sprieten bieslook op het taartje ter garnering. Maak de andere 3 borden identiek op.