Gedroogde Tomaten

Gedroogde Tomaten

 

Gedroogde tomaten

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Auteur Henk Distelvelt

Ingredienten

  • 500 gram Tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie extra virgin
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.

    Snij de tomaten in partjes. Haal de zaadlijsten NIET weg,

    Leg de tomaten op een bakplaat met bakpapier.

    Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten.

    Bestrooi de tomaten met peper en zout.

    Sprenkel er wat olijfolie over.

    Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden.

    Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het proces tussentijds in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote.

    Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot.

    Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.

    De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk aroma aan.