Tomaten-paprikasoep met balletjes

Tomaten-paprikasoep met balletjes

 

Tomaten-paprikasoep met balletjes

Gang Soep
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totaaltijd 35 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 385 kcal

Ingredienten

  • 750 gram romatomaten
  • 2 uien middelgroot
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram basilicum
  • 300 gram gegrilde rode paprika (zelf of pot)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gram gehakt (balletjes)
  • 125 gram crème fraiche

Instructies

  1. Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat evt. (pot) de gegrilde paprika uitlekken.

    Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

    Voeg de tomaten, paprika's de steeltjes van de basilicum en 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten koken.

    Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep, Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

    Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 minuten. 

    Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met een lepel crème fraiche en de rest van de basilicum.