Surinaamse spitskool

Surinaamse spitskool

Surinaamse Spitskool


Gang Hoofdgerecht
Keuken Caraibisch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaaltijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 1 grote spitskool
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat groot
  • 1,5 tl kerrie
  • 1,5 bouillonblokje kip

Instructies

  1. Hak de ui, knoflook en peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Verwijder het harde hart uit de kool en snijd de rest in dunne reepjes, was de reepjes en laat dit uitlekken

  2. Fruit de ui, knoflook en peper in een scheut olie. Voeg de kool toe en schep het geheel om tot de kool is geslonken. Voeg dan de tomaat, kerrie en verbrokkeld bouillonblokje toe. Laat het geheel op laag vuur garen.

  3. Lekker met rijst en voor de vleeseters met kip.