Spruiten met spek en amandelen

Spruiten met spek en amandelen

 

Spruiten met spek en amandelen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totaaltijd 35 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 570 kcal

Ingredienten

  • 400 gram spruiten
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 250 ml volle slagroom
  • 100 gram amandelen geroosterd
  • 50 gram boter

Instructies

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant.

    Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan.

    Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren. Voeg de uienringen toe en bak nog 10 minuten tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn.

    Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. 

    Verwarm nog even k0ort en serveer.