spitskool met gehakt en paprika

spitskool met gehakt en paprika

 

Roergebakken spitskool met gehakt en paprika

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totaaltijd 25 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 spitskool
  • 1 rode paprika
  • 3 lente- of bosuitjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillontablet
  • 1/2-1 el kerrie
  • stukje maggie/lavas

Instructies

  1. In de kas is spitskool een van de groenten die naast sla en andijvie al vroeg te oogsten is. De eerste spitskool oogst ik dan ook al begin mei. In dit recept maak ik ook gebruik van maggiplant uit eigen tuin. Alhoewel moeilijker te verkrijgen kun je dat natuurlijk ook vervangen door maggi aroma.

  2. Snijd de spitskool in smalle reepjes. De paprika na het verwijderen van de zaadlijsten in kleine stukjes. Pel ui en knoflook en snipper beiden. Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.

     

  3. Verhit 2 el olijfolie en bak het gehakt al rondscheppend lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en bak mee tot ze glazig zijn. Voeg dan de kerrie toe naar smaak en bak even mee. Voeg een kopje water en het verkruimelde bouillontabletje en de maggi toe (aroma pas toevoegen aan het eind van het koken). Roer dit even door.Laat dit met deksel op de pan 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de spitskool beetgaar is.

  4. Breng op smaak met zout en peper (en evt. maggiaroma). Strooi vlak voor het opdienen de lente-uitjes erover.

    Mijn voorkeur gaat uit naar rijst maar mijn vrouw heeft liever aardappelen (gebakken of gekookte krieltjes of aardappelpuree.

    Een lekker stukje vis, gemarineerd in indiase currypasta, smaakt er heerlijk bij alhoewel er al gehakt gebruikt is in de schotel.