Speculaasdeeg (gev. speculaas)

Speculaasdeeg (gev. speculaas)

 

Speculaasdeeg

Gang Gebak
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Auteur HJ Distelvelt

Ingredienten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 350 gram roomboter kamertemperatuur
  • 50 gram speculaaskruiden
  • 0.5 tl zout

Instructies

  1. Meng het bakmeel, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden goed. 

  2. Snijdt de roomboter in blokjes en voeg toe aan het meel. Kneed het deeg 5-10 minuten tot een soepel deeg. Als het deeg iets te droog blijft kun je enkele el melk toevoegen.

  3. Pak het deeg stevig in doorzichtig folie in. Bewaar dit minimaal enkele uren maar bij voorkeur 3-4 dagen in de koeling om de smaak van de speculaaskruiden goed in te laten trekken.