Salsa Maro
Salsa Maro
Aantal personen 4 personen
Ingredienten
- 1 kg jonge tuinbonen
- 2 tenen knoflook
- 4 ansjovisfilets
- 4 el parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie
- munt
Instructies
-
Dop de tuinbonen en blancheer ze even in kokend water. Doe
ze daarna meteen in een bak koud water om het gaarproces te
stoppen. Haal het buitenste (bittere) velletje van de tuinbonen:
dit heet dubbeldoppen. Maal in de keukenmachine alle
ingrediënten fijn. Voeg, terwijl de machine draait, de olie toe tot
een smeuïge saus ontstaat. Lekker op toast, maar ook als een
soort pestosaus bij pasta.
-
Opmerkingen hierbij:
1. Ik zou jonge bonen niet dubbeldoppen, jonge tuinbonen zijn
helemaal niet bitter; ik zou ze alleen dubbeldoppen als ze
groter/ouder zijn.
2. Een staafmixer i.p.v. een keukenmachine kan prima.