Salsa Maro

Salsa Maro

 

Salsa Maro

Gang sauzen, Snack
Keuken Internationaal
Aantal personen 4 personen
Auteur Suzanne van der Wielen

Ingredienten

  • 1 kg jonge tuinbonen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • munt

Instructies


  1. Dop de tuinbonen en blancheer ze even in kokend water. Doe

    ze daarna meteen in een bak koud water om het gaarproces te

    stoppen. Haal het buitenste (bittere) velletje van de tuinbonen:

    dit heet dubbeldoppen. Maal in de keukenmachine alle

    ingrediënten fijn. Voeg, terwijl de machine draait, de olie toe tot

    een smeuïge saus ontstaat. Lekker op toast, maar ook als een

    soort pestosaus bij pasta.


  2. Opmerkingen hierbij:

    1. Ik zou jonge bonen niet dubbeldoppen, jonge tuinbonen zijn

    helemaal niet bitter; ik zou ze alleen dubbeldoppen als ze

    groter/ouder zijn.

    2. Een staafmixer i.p.v. een keukenmachine kan prima.