Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

 

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaaltijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 spitskool
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente uitjes
  • 1 bouillontablet
  • 1/2 el kerriepoeder
  • scheutje maggi (of verse)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout uit molen

Instructies

  1. Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de paprika en het roergebakken gehakt. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst

  2. Spitskool in smalle reepjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Lente uitjes wassen en in ringen snijden.

    Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken. Spitskool en paprika toevoegen en al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimeld bouillonblokje toevoegen. Door elkaar roeren en met deksel op de pan 5-10 minuten koken tot de spitskool beetgaar is. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat maggi.

    Vlak voor het serveren de lenteuitjes erover strooien.