Rodecurrysoep met garnalen
Rodecurrysoep met garnalen
Kooktijd 35 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 350 kcal
Ingredienten
- 300 gram grote of tijger garnalen
- 200 gram verse spinazie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 750 ml kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 1 el zonnebloemolie
- 3 el rodecurrypasta
- 2 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 2 tl vissaus
- 2 lenteui/bosui in ringen
- 1 hand koriander fijngehakt
Instructies
-
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de currypasta, gember, knoflook en ui circa 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en laat circa 20 minuten op lage stand sudderen.
Voeg de vissaus en garnalen toe en kook deze circa 4 minuten mee. Laat de spinazie slinken in de pan en serveer de soep met de bosui en koriander.