Risotto met verse kapucijners en paddestoelen

Risotto met verse kapucijners en paddestoelen

 

Risotto met verse capucijners en paddestoelen

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totaaltijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram risottorijst (bv arborio)
  • 200 gram verse capucijners
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 100 gram pancetta
  • 60 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui klein
  • 1 sjalot
  • 3 el verse peterselie plat
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1.2 liter kippenbouillon vers of tablet

Instructies

  1. Capucijners zijn echt heerlijk maar het aantal recepten waarin dit heerlijke peulvruchtje in gebruikt wordt is heel beperkt.  Als je een goede oogst hebt is dit recept dan zeker ook een aanrader om een te proberen. Zijn de capucijners op dan kun je ze ook vervangen door tuinerwtjes.

  2. Zorg dat de bouillon heet is blijft om te voorkomen dat de bouillon elke keer het proces een stap terug doet nemen omdat deze niet op temperatuur is.

    Snij de sjalot en pancetta klein. Verhit 20 gram boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de pancetta en sjalot ca. 3 minuten tot de ui zacht is.

    Voeg de rijst toe en roer om totdat de rijst glazig is. Voeg dan de capucijners en peterselie toe. Bak even kort mee.

    Voeg de eerste schep bouillon toe en schep om totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat de bouillon op is of dat je merkt dat de opname stopt.

    Rasp inmiddels de parmesan en snipper de ui, snijd de paddestoelen in kleine stukjes maar wel nog als paddestoel te herkennen. Bak ca. 5 minuten voor de risotto klaar is de ui en paddestoelen in 20 gram boter en houd ze warm totdat de risotto klaar is.

    Voeg dan de paddestoelen en ui bij de risotto en roer even om.

    Roer dan de resterende 20 gram boter en de parmesan door de risotto en breng om smaak met een beetje witte peper. Verdeel over 4 diepe borden en strooi er evt nog een beetje peterselie over.