Omgekeerde appeltaart met havermout

Omgekeerde appeltaart met havermout

Omgekeerde appeltaart met havermout

Gang Gebak
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totaaltijd 1 uur
Aantal personen 6 personen
Auteur HJ Distelvelt

Instructies

  1. Doe de bloem, basterdsuiker, havermout, zout en de in blokjes gesneden zachte boter in een kom en kneed dit tot een korrelig deeg.

    Verwarm inmiddels de oven op 225 graden.

  2. Snijd de appels in plakjes en meng de suiker en kaneel in een kom. Om het vocht uit de appelen iets te binden kun je door de appelen nog wat allesbinder/maïzena mengen.

  3. Beboter het bakblik en verdeel het kaneelmengsel over de bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes en druk dit stevig aan. Verdeel hierover het korrelige deeg en schuif de taart ongeveer 40 minuten de oven in.

  4. Laat de taart afkoelen en eet 'm zo of met een toef slagroom.