Kikkererwtenstamppot uit de oven

Kikkererwtenstamppot uit de oven

 

Kikkererwtenstamppot uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal, Vegetarisch
Voorbereiding 25 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totaaltijd 50 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 685 kcal
Auteur HJ Distelvelt

Ingredienten

  • 750 gram aardappelen kruimig
  • 400 gram gehakt vegetarisch
  • 1 Blik kikkererwten
  • 1 bakje hummus naturel
  • 2 aubergines
  • 125 ml melk
  • 3 tl shoarmakruiden
  • 1/2 rode peper
  • peterselie naar smaak
  • olijfolie

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven op 200 graden en verhit de olijfolie in een pan. Snijdt de aubergines in grove stukken en bak de aubergines gaar in de olijfolie.

  2. Pureer de aardappelen met de hummus en melk en voeg dan de gare aubergines toe.

  3. Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, gehakt en fijngehakte rode peper. Verdeel dit mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en schep hierop het aardappelmengsel. Bak de schotel in ca. 20 minuten in de oven.

  4. Bestrooi de schotel voor het serveren met de verse peterselie. Voor de vleeseters onder ons kan je het vegetarische gehakt ook vervangen door half-om-half gehakt. Levert wel extra calorieen en vet op :). Ik eet vaak een tomatensalade bij dit gerecht.

    Eet smakelijk