Courgettecake met yoghurtglazuur

Courgettecake met yoghurtglazuur

Courgettecake met yoghurtglazuur

Gang Gebak
Keuken Internationaal
Voorbereiding 1 uur 5 minuten
Kooktijd 2 uur
Totaaltijd 3 uur 5 minuten
Calorieen 275 kcal

Ingredienten

  • 200 gram courgette
  • 200 gram volkorenmeel
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram appelmoes ongezoet
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl valnillearoma
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gram mon chou
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 1 el honing

Instructies

  1. Heb je alles al gedaan met de goede courgetteoogst en denk je "ik weet nu echt niet meer wat ik met courgettes moet maken" dan is dit recept wellicht een uitkomst. En heb je ook nog appels kunnen oogsten dan kun je je eigen ongezoete appelmoes ook in dit gerecht verwerken.

  2. Verwarm de over op 180 graden. Rasp de courgette en meng de rasp in een ruime kom met de appelmoes, zonnebloemolie, appelciderazijn en vanillearoma. Laat dit 10-15 staan.

  3. Zeef het volkorenmeel met zout, bakpoeder en het kaneel boven het courgettemengsel. Voeg de basterdsuiker toe en spatel het geheel door elkaar.

  4. Schep het beslag in een springvorm van 16x16 en bak de cake 25-30 minuten in het midden van de oven gaar. Steek na 25 minuten een sateprikker in de cake om te kijken of hij gaar is, zo niet, laat de cake nog even doorbakken. Neem de cake als deze gaar is uit de oven en laat deze in ca. 2 uur helemaal afkoelen.

  5. Roer de MonChou los en voeg de yoghurt en honing toe. Roer het tot een glad mengsel. Bestrijk de cake met dit mengsel en verdeel er evt. nog wat sinaasappelrasp over.