Broodpudding

Broodpudding

 

Broodpudding

Gang Dessert
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Rustijd 10 minuten
Totaaltijd 55 minuten
Aantal personen 8 personen
Auteur Henk Distelvelt

Ingredienten

  • 300 gram oud brood zonder korst wit en/of bruin
  • 200 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 grote eieren

Instructies

  1. Doe het oude brood zonder korst in een grote kom. Beboter een schaal.

  2. Verwarm de melk, voeg als het lauw is de suiker toe en roer totdat het suiker is gesmolten.

  3. Voeg de gezoete melk bij het brood en schep goed om totdat  het brood de melk heeft opgenomen. Laat dit 10 minuten staan. Verwarm inmiddels de oven op 200 graden.

  4. Voeg de kaneel, vanillesuiker, rozijntjes en eieren toe aan het brood. Schep wederom goed om. Doe het broodmengsel in de beboterde schaal en bak in ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat (gedeeltelijk) afkoelen voordat je het serveert. Lekker met vanillesaus en/of een bolletje vanilleijs.

  5. Vervang de rozijntjes (gedeeltelijk) ook eens door appel, peer , gedroogd fruit, dadels of wat je lekker vindt.