Broccoli roerbak met kip
Broccoli roerbak met kip
Ingredienten
- 400 gram broccoli
- 1 struik paksoi
- 2 gele paprika's
- 2 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 250 gram eiernoedels
- 400 gram kip(dij)filets
- 1 limoen
- 2 el arachide olie
- 100 ml oestersaus
Instructies
-
Een recept waar je toch een aantal zaken uit je moestuin voor kunt gebruiken. Ja, broccoli is wat moeilijker om te kweken en voor de paprika's is inderdaad een kasje wel fijn. Maar is dat allemaal gelukt dan heb je hier een recept die lekker en fris (door de limoen) en heel snel op tafel te zetten op een mooie zonnige avond met een mooi glas rode shiraz.
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paksoi in repen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes en de limoen in 4 partjes. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze uitdruipen.
-
Verhit de olie in een wok en bak hierin de gember met kipfilet en knoflook voor zo'n 3 minuten tot het vlees gekleurd is. Voeg dan de paprika, broccoli, oestersaus en 2 el water toe en roerbak voor 5 minuten.
-
Voeg dan de paksoi toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg tot slot de noedels toe en verwarm het geheel nog 1 a 2 minuten. Breng op smaak met peper.
-
Verdeel de roerbak over 4 borden en geef het partje limoen erbij.