Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
Ingredienten
- 1 savooiekool ca 1 kilo
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 kippenbouillontablet
- 2 el olijfolie
- 300 gram kabeljauwfilet
- 120 gram boerenmetworst
- 1 tl laurier gemalen
- 20 gram selderij
Instructies
-
Snijd de krieltjes in stukken en kook ze in 20 minuten in water en zout gaar. Giet af. Haal ondertussen de bladeren van de kool en was ze. SNijd deze in reepjes.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kool, bouillontablet, laurier en 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat dit 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en eventueel zout en leg deze de laatste 8 minuten bij de kool in de soeppan. Snijd de worst in plakjes en de selderij fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de worst 4 minuten op middelhoog vuur knapperig. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
Neem de vis uit de pan en verdeel in 4 stukken. Meng de aardappelen en 2/3 van de selderij door de kool.
Verdeel over 4 kommen of diepe borden en serveer met de vis, worst en de rest van de selderij.