Aspergesoep

Aspergesoep

 

Aspergesoep

Gang Lunch, Soep
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totaaltijd 1 uur
Aantal personen 4 personen
Calorieen 75 kcal

Ingredienten

  • 500 gram asperges niet te dik
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten middelgroot
  • 1 el olijfolie
  • krulpeterselie vers
  • 1 tl kerrie (eventueel)
  • 2 bouillonblokjes groente
  • 50 ml kookroom

Instructies

  1. Was en schil de asperges, knak de achterstukjes eraf en snij de rest in stukjes van ca. 2 cm.. Bewaar uiteinden en schllen. Pel en snipper de sjalotten. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.

  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten, evt. met de tl kerrie, 2 minuten op lage temperatuur. Voeg dan de uiteinden en schillen van de asperges, de bouillonblokjes en 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat het vervolgens 30 minuten afgedekt zachtjes koken.


  3. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met de achterzijde van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de uiteinden van de asperges. Voeg vervolgens de asperges en aardappelen aan de bouillon toe en laat de soep afgedekt  15 minuten zachtjes koken.

  4. Schep de helft van de aspergestukjes uit de pan en pureer de soep. Voeg de kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Proef en maak op smaak met peper.

    Hak de peterselie fijn, schenk de soep in kommen en garneer met de peterselie.

  5. Maak de soep luxer door er reepjes gerookte zalm en/of wat hollandse garnalen toe te voegen. Leg dan eerst de zalm en/of garnalen in de kom en schenk de soep erop.