Amandelspijs

Amandelspijs

 

Amandelspijs

Zelf amandelspijs maken duurt even maar dan heb je wel een overheerlijke spijs die je natuurlijk kan aanpassen aan je eigen smaak

Gang Gebak
Keuken Hollands
Auteur HJ Distelvelt

Ingredienten

  • 300 gram blanke amandelen
  • 300 gram kristalsuiker
  • citroensap
  • citroenrasp
  • amandelsessence
  • koffieroom
  • eidooier

Instructies

  1. Je kunt natuurlijk kant en klare amandelspijs kopen maar dat heeft 2 nadelen, het is duur en je kunt je eigen twist niet meegeven. Mijn beschrijving is zoals ik amandelspijs het lekkerst vindmaar experimenteer. Ik gebruik altijd de kant en klare citroenrasp uit een potje, gewoon omdat ik dat lekkerder vind dan het schilletje van de citroen. Een tussenvorm is natuurlijk nog om dat schilletje enkele dagen in suiker steken en die combinatie gebruiken....

  2. Maal de amandelen, max 300 gram tegelijkertijd, fijn maar zorg dat er geen olie uit de amandelen begint te sijpelen. Voeg vervolgens de suiker toe en meng het geheel in de foodprocessor.

  3. Voeg de citroenrasp, citroensap en amandelessence naar smaak toe en meng dit geheel.

  4. Doe de droge mix in een schaal en dek af. Bewaar dit minimaal 4 weken in de koelkast.

  5. Maak de spijs af met wat koffieroom en een eidooier, zorg evoor dat het mengsel niet te nat wordt want dat belemmert het garingsproces van zowel de spijs als de bodem van het deeg.