Spruitjessalade

Spruitjessalade

 

Spruitjessalade

Voorbereiding 35 minuten
Totaaltijd 35 minuten
Aantal personen 2 personen
Auteur HJ Distelvelt

Ingredienten

  • 200 gram spruitjes schoongemaakt
  • 2 stuk rode ui of sjalot
  • 1/2 appel of peer
  • 2 oude boterhammen
  • parmezaanse kaas
  • witte wijnazijn
  • olijfolie

Instructies

  1. Snipper de uien en doe ze in een kom.Strooi er zout op en meng er enkele eetlepels azijn door. Laat de uien rusten, schep ze wel af en toe om.

  2. Verwarm de oven op 200 graden en maak croutons van het brood (dobbelsteentjes). Doe in een kom en giet er olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout, hussel het geheel om en spreidt de dobbelsteentjes uit op een bakplaat. Zet ze 5 minuten in de oven.

  3. Snijdt de spruiten in dunne linten (veel werk dus :). Meng de appel door de uien en daarna de spruitenlinten. Strooi er parmezaanse kaas over en breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Meng tot slot de dobbelsteentjes brood erdoor. 

  4. Doe er als variatie eens een gekookt ei of kikkererwten door.