Spinazie met mosselen
Spinazie met mosselen
Ingredienten
- 1 kilo spinazie gesneden
- 3 tomaten in stukjes
- 2 kilo mosselen
- 2 sjalotten gesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 dl witte wijn
- 1,5 dl room of creme fraiche
- 60 gram emmenthaler kaas
- 0,5 citroen sap van
Instructies
-
Schenk de witte wijn in een brede pan tot je een bodempje hebt van 1 1/2 centimeter. Voeg tomaat, knoflook en de sjalot toe. Verdeel er de spinazie en vervolgens de mosselen over. Doe het deksel op de pan. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager, schud de pan een keer en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar worden. Schep de open mosselen uit de pan (gesloten exemplaren weggooien).
Schep de spinazie met een platte schuimspaan in een platte ovenschaal en maal er peper en zout over. Druppel er wat citroensap over en dek de schaal af om de spinazie warm te houden.
Breng het resterende kookvocht weer aan de kook, voeg room of creme fraiche toe en laat op hoog vuur inkoken tot saus. Breng op smaak met peper en zout.
Haal ondertussen de mosselen uit hun schelp, verdeel over de spinazie en giet de saus erover.
Verdeel er de geraspte kaas* over en zet onder de grill of in een over van 180 graden tot zich een goudbruin korstje gevormd heeft.
* Je kunt de kaas eventueel ook vervangen door 20 gram boter en 2 a 3 eetlepels paneermeel.