Spinazie met geroosterde knoflook
Spinazie met geroosterde knoflook
Ingredienten
- 12 knoflooktenen ongepeld
- 4 el olijfolie extra virgine
- 450 gram spinazie
- 50 gram pijnboompitten
- 1/2 sap van citroen
- zout en peper uit de molen
Instructies
-
Vanaf eind maart/ begin april is het al weer mogelijk om overheerlijke spinazie uit eigen tuin te eten voor de rijke eigenaren van een kas of platte bak. Tenminste als het opkweken is gelukt, want ik vind spinazie toch een moeilijk gewas om te kweken en daarnaast zijn de muizen en mieren dol op de zaden. Ik dek ze maar af totdat de zaden beginnen uit te lopen.
Eigen knoflook zal in deze tijd van het jaar niet echt lukken. Dat wordt voor mijn knolletjes toch echt niet eerder dan eind mei verwacht ik.
Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden, leg de teentjes knoflook op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie en schep dit om. Zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze licht gekleurd zijn.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan tot ze licht gekleurd zijn.
Doe de knoflooktenen, spinazie, pijnboompitten, het citroensap en de overgebleven olijfolie in een slakom.
Schep dit goed om en breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen. Knijp de knoflookteentjes op je bord voorzichtig uit z'n schilletje.
Eet smakelijk