Spaghetti met courgette
Spaghetti met Courgette
Ingredienten
- 300 gram spaghetti
- 1 courgette
- 1 blik gepelde tomaten
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 80 gram pancetta
- 1 ui groot
- 2 tenen knoflook
- 1 tl tijm gedroogd
- 40 gram pijnboompitten
- 1 bakje basilicum
- 2 el mascarpone
- 40 gram kaas parmezaans
Instructies
-
Dit recept vind ik het lekkerste met spaghetti maar het staat je natuurlijk vrij om elke andere soort pasta te gebruiken welke jijzelf lekker vind.
-
Snipper ui en snijd de knoflook fijn. Schaaf de courgette in dunne linten. Snij/scheur de pancetta in stukjes.
-
Kook de pasta (volgens beschrijving of 1 a 2 minuten als je verse pasta hebt gemaakt).
-
Bak de pancetta op hoog vuur in 3 minuten krokant, neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet 2 minuten. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Voeg dan de kipblokjes toe en bak deze in 3-5 minuten goedbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de gepelde tomaten en tijm toe en laat op middelhoog vuur 2 minuten sudderen. Tot slot de courgette toevoegen en laat deze nog 3 minuten meesudderen.
-
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter. Snijd ruim de helft van de basilicum fijn en voeg dit samen met de mascarpone toe aan de saus.
-
Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de saus hierop en verdeel de pancetta, pijnboompitten hierover. Rasp de kaas hierover en bestrooi met de rest van de basilicum.