Slastamppot met ei
Ingredienten
- 1,2 kilo kruimige aardappelen
- 4 eieren
- 1 krop sla
- 125 ml creme fraiche
- 75 gram veldsla
- bieslook naar smaak
- 1 citroen schoongeboend
Instructies
-
In het voorjaar hebben (beginnende) tuinders vaak een grote hoeveelheid sla te oogsten. Het onderstaande smakelijke recept is een leuke manier op je teveel aan sla te verwerken.
-
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten.
Was de kropsla en scheur in grove stukken of snij in repen. Pel de eieren en snij in parten.
Giet de aardappelen af en stamp ze grof, schep de creme fraiche en veldsla erdoor en rqasp de schil van de citroen erbij en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout en warm het geheel op een laag vuur nog een minuut door.
Verdeel over 4 borden en serveer met de eieren en strooi er wat bieslook over.
Wil je het geheel niet vegetarisch, bak dan nog wat spekblokjes uit en roer die erdoor.