Pompoentaart met pumpkin spice

Pompoentaart met pumpkin spice

Pompoentaart met pumpkin spice

Gang Gebak
Keuken American
Voorbereiding 1 uur
Kooktijd 45 minuten
Aantal personen 8 personen

Ingredienten

  • 300 gram Bloem
  • 200 gram roomboter, ongezouten koud
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 tl zout
  • 500 gram pompoen
  • 500 ml volle melk
  • 2 tl pumpkin spice zie recept in overig
  • 3 eieren
  • 200 ml creme fraiche

Instructies

  1. Voor de bodem kun je een kant en klare taartbodem kopen als je de taart snel wil maken. Maak je de bodem zelf meng dan de ingredienten bloem, roomboter, ei, suiker en zout in een kom.

  2. Meng dit tot er een bal ontstaat.

    Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.

    Leg het deeg op een bestoven aanrecht en bestuif de deegroller.

    Rol het deeg uit tot een ronde lap.

    Vet de vorm (25cm) met boter en bekleed de vorm met het deeg.

    Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Vulling

  1. Verwijder schil en pitten van de pompoen en snijd de pompoen in kleine stukjes.

    Breng een pan met de melk, suiker en pompoenblokjes aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.

    Als de pompoen zacht is haal de pan van het vuur en pureer de pompoen.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven op 175 graden.

    Roer de eieren en de pumpkin spice goed door het pompoenmengsel.

    Giet het in de vorm met deeg en bak de taart in circa 45 minuten gaar.