Gevulde pompoenrollade

Gevulde pompoenrollade

 

Gevulde pompoenrollade

Veganistische vleesvervanger

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 1 uur
Kooktijd 30 minuten
Aantal personen 6
Calorieen 225 kcal

Ingredienten

  • 1 flespompoen ca. 1.300 gram
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 gram verse tijm
  • 1 citroen
  • 200 gram spinazie
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • bakpapier/keukentouw

Receptnotities

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Besprenkel elk snijvlak met 1 el olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-35 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddestoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddestoelen en tijm 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en evt. zout. Schep dit op een bord.
  3.  Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de helft van de citroen. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de atweede helft van de knoflook met de spinazie 3 minuten op hoog vuur. Neem van het vuur en schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.
  4.  Haal de pompoen uit de oven en de oven op 180 graden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil maar laat ca. 2 centimeter langs de rand zitten.
  5. Schil en rasp de gember en roer het vruchtvlees van de pompoen met de citroenrasp, kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Op dit moment kun je de voorbereiding stoppen en alles tot de volgende dag bewaren. In dat geval moet de oventijd met 5-10 minuten verlengd worden. Bekleed de binnenkant van de pompoen mer tweederde van de spinazie en druk goed aan. Verdeel dan de paddestoelen over de twee helften en doe hier de pompoenpuree overheen. Druk het geheel aan. Verdeel het resterende spinazie over de twee helften en klap de twee helften op elkaar. Verbind de twee helften met bindtouw en rooster de pompoen nog 20 minuten in de oven. Laat de pompoen een kwartiertje staan voor je hem opdient.