Gevulde patisson uit de oven

Gevulde patisson uit de oven

 

Gevulde patisson uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totaaltijd 40 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 4 kleine patisson
  • 2 rode uien
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika
  • 2 groene paprika
  • 300 gram rijst
  • 4 takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 takjes tijm

Instructies

  1. Verwarm de over voor op 200 graden.

  2.  Snijd van de patisson het dakje af en leg dit apart, hol de pattison met een lepel goed uit.

    Snipper de ui en snij de paprika in stukjes, snijd de basilicum fijn.

    Strooi wat peper en zout aan de binnenkant van de patisson en breng het gehakt ook op smaak met peper en zout.

  3. Doe olijfolie in de koekenpan en pers hierboven de knoflookteentjes uit, fruit die aan en voeg hierbij het gehakt. Bak met een vork rul. Haal het gehakt uit de pan en leg even apart in een schaal of pan.

    Doe vervolgens de ui en de paprika in de koekenpan en bak dit met wat olijfolie licht aan. Roer het mengsel vervolgens door het gehakt en voeg hierbij het fijngesneden basilicum.

  4. Vul de uitgeholde pattisons met het gehaktmengsel, doe de 'deksel' op de patissons en zet ze in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal (ongeveer 2 cm.) en zet de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 30 minuten goed doorwarmen. Heb je nog gehaktmengsel over warm dit dan aan het einde van de oeventijd nog even op in de pan en serveer naast de patisson.

  5. Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer per persoon 1 patisson samen met de rijst.