Pompoensoep met prei en tijm (stoomovenrecept)
Pompoensoep met prei en tijm
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 28 minuten
Totaaltijd 43 minuten
Aantal personen 4
Ingredienten
- 1 grote Pompoen
- 2 prei
- 2 tenen knoflook geperst
- 1,5 Liter kippenbouillon
- 2 el boter
- 1/4 liter slagroom
- chiliflakes naar smaak
- peper en zout
- citroensap van 1 citroen
- 1 el tijm
Instructies
-
Gebruik hiervoor de grote stoomovenpan van 7,6 liter zonder gaatjes.
-
Snijd de pompoen in stukjes van ca 5 cm en doe ze in de stoomovenovenpan. Zet ze in de stoomoven en stoom ze ca. 8 minuten op 120 graden.
-
Snijdt de prei in dunnen ringen en smoor ze samen met de geperste knoflook en de boter gedurende 5 minuten.
-
Voeg de bouillon, tijm citroensap en preimengsel toe aan de pompoen en roer door. Zet dit gedurende 20 minuten op 120 graden in de stoomoven.
-
Voeg de slagroom toe en maak het geheel op smaak met chiliflakes en peper en zout.