Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Gang Dessert, Gebak
Keuken Noord Amerika
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 2 uur
Totaaltijd 2 uur 10 minuten

Ingredienten

  • 200 gram roomboterkoekjes
  • 80 gram boter
  • 1 vanillestokje
  • 900 gram roomkaas
  • 250 gram suiker
  • 115 gram zure room
  • 5 eieren
  • 30 gram bloem
  • 500 gram aardbeien (of meer natuurlijk)
  • 250 gram aardbeienjam (zelfgemaakt)

Instructies

  1. Na een prachtig zomerseizoen hebben we een hele grote opbrengst van aardbeien achter de rug... We hebben ons regelmatig volgegeten aan de zomerkoninkjes en wat we niet opkregen hebben we zeer waarschijnlijk ingevroren of jam van gemaakt. Gebruikmakend van de laatste mooie aardbeien en een beetje aardbeienjam zijn een overheerlijke topping voor een heerlijke kwarktaart die zijn oorsprong kent in New York.

  2. Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm (doorsnede 24 cm) in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in.

  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa en schep vervolgens de vulling op de koekjesbodem.

  4. Bak de taart in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien met de aardbeienjam en verdeel over de taart.