Kabeljauw met laurier, peper en olijfolie
Kabeljauw met laurier, peper en olijfolie
Ingredienten
- 1250 gram kabeljauw
- 3 el olijfolie extra virgin
- 6-8 laurierbladeren
- peper grof gemalen
- zeezout
Instructies
-
Eenvoudiger kan deze schotel niet. de delicate witte vis absorbeert het aroma van de laurierbladeren.
-
Verwarm de oven op 190 graden.
Bestrijk de bodem van een dikke bakplaat of braadpan met olijfolie. Leg de visfilet met een tussenruimte van 1 cm in het midden van de bakplaat en leg de laurierblaadjes ertussen. Bestrijk de filets met olijfolie en bestrooi ze lichtjes met zout en peper.
-
Bak de filets tot ze aan de randen melkwit worden, ze moeten niet uit elkaar vallen want dan worden ze droog. Kabeljauw en zeebaars zijn vissen met een hoog vochtgehalte die het best smaken als dat tijdens het bakken hoog blijft. de vuistregel voor het bereiden van vis is dat ze op een temperatuur tussen de 175-200 graden worden gebakken, gedurende 3-4 minuten per cm dikte (kabeljauw is meestal 2-3 cm dik).
Serveer de filets op een schaal met de laurierblaadjes erbij (niet eten, enkel presentatie 🙂 ) en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.