Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

 

Geroosterde bloemkool

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 1 uur 10 minuten
Totaaltijd 1 uur 25 minuten
Aantal personen 4 personen
Calorieen 90 kcal

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 100 ml griekse yoghurt
  • 0,5 tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad (ketoembar)
  • 1 tl komijnzaad (djinten)
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 tl grof zeezout
  • 3 cm gember
  • 1 limoen
  • 8 gram koriander
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 tl geelwortel (kurkuma)

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.  Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal met de knoflook en zeezout tot een pasta.

  2. Schil en rasp de gember. Halveer de limoen, pers een helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de specerijenpasta, gember, korianderstelen, chilipoeder, geelwortel en het limoensap door de yoghurt.

  3. Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool zodat deze goed blijft liggen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.

  4. Rooster in het midden van de oven in circa 70 minuten gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.

    Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade