Boerenkool op oosterse wijze

Boerenkool op oosterse wijze

 

groentje 2015-1

Keuken Hollands, Oosters
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaaltijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 100 gram katenspek of ontbijtspek
  • 700 gram boerenkool gesneden
  • 100 gram tauge
  • 50 gram hazelnoten of cashewnoten
  • aardappelpuree of gebakken schijfjes

Instructies

  1. Het kweken van boerenkool gaat over het algemeen goed op onze tuinen. Zorg voor voldoende bemesting (DCMmest en bloedmeel) en bij de meeste pogingen moet het goed gaan.


    Boerenkool hoort echt thuis in de Hollandse winterkeuken. Voor dit recept hebben we er een Oosters tintje aan toegevoegd. Een beetje anders maar wel verrassend om meteen uit te proberen !!

  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak hierin de reepjes ongeveer 5 minuten totdat ze bruin gekleurd zijn.

    Voeg dan de sambal, de ketjap, de honing en peper en zout naar smaak toe en roerbak het geheel zo'n 3 minuten.  

    Verdeel de spek in smalle reepjes en schep deze samen met de boerenkool door de kipreepjes. Roerbak het geheel nog zo'n 5-7 minuten.

    Was de tauge en laat deze goed uitlekken. Schep de helft ervan door het boerenkoolmengsel samen met de helft van de noten.

    Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden en schep de rest van de tauge en noten erover.

    Heerlijk met (zelfgemaakte) aardappelpuree of gebakken aardappelschijfjes.